Strategia de pariere D’Alembert

dalambert_r

Strategia de pariere D’Alembert, este un sistem de pariuri, care îi poartă numele lui Jean le Rond D’Alembert, matematician și filosof francez, care a trăit în secolul 18.

D’Alembert a creat o teorie pe baza legii echilibrului, aceasta susținând că pe un termen lung de timp, numărul reușitelor și numărul eșecurilor ale unei acțiuni se egalează. Conform acestei teorii, există o probabilitate mare de a câștiga după ce pierzi și o probabilitate mare de a pierde după ce câștigi.

Sistemul de pariuri D’Alembert este cu mult mai puțin sever și agresiv, decât sistemul de pariere Martingale, fiindcă mărirea și scăderea pariurilor se face doar cu o unitate.

Astfel, de fiecare dată după o pierde, jucătorul mărește pariul cu o unitate, și invers, scade pariul cu o unitate după fiecare victorie. Acest sistem progresiv este gradual și permite jucătorului să rămână în joc un timp destul de lung.

Sistemul D’Alembert se referă la protejarea câștigurilor și asigurarea împotriva pierderilor. Anume această progresie lentă îl face un sistem de pariuri destul de popular printre jucătorii începători. Această strategie poate fi aplicată atât în pariurile sportive cât și în jocurile de casino, care oferă o șansă de 50/50 de câștig, ca de exemplu ruleta.
 

Cum se aplică strategia de pariuri D’Alembert?

Foarte important este să aveți stabilit un anumit scop și să alegeți un număr fix de evenimente consecutive pentru care veți aplica strategia de pariuri D’Alembert. Iar după atingerea scopului stabilit, să începeți din nou întorcându-vă la primul pas.

Să vedem un exemplu cu o secvență din 5 pariuri, unde o unitate are mărimea de 10$:

1) Arsenal – Liverpool, cota 2.00, miza 10$ – pariu necâștigător

2) Real Madrid – Barcelona, cota 2.00, miza 20$ – pariu necâștigător

Până aici avem o pierdere de 30$, după 2 pariuri greșite.

3) Inter – Juventus, cota 2.00, miza 30$ – pariu câștigător

Iată că după prima prognoză corectă se schimbă întreaga balanță. Astfel, dacă până acum aveam o pierdere de 30$, acum am recuperat toți banii și am ajuns la 0.

4) Barcelona – Villareal, cota 2.00, miza 20$ – pariu necâștigător

5) Inter – AS Roma, cota 2.00, miza 30$ – pariu câștigător

După 5 pariuri efectuate, dintre care 3 pierdute, avem un profit de 10$, chiar dacă procentul nostru de reușită a fost doar de 40%.
 

 
Sistemul D’Alembert este destul de sigur în folosire și este recomandat începătorilor, singura condiție fiind stabilirea limitei. Aplicând strategia D’Alembert nu veți avea profituri spectaculoase, cum ar fi în cazul altor strategii, dar cu siguranță vă veți menține banca la un nivel rezonabil, scăzând șansele să ajungeți la zero.

Ca în orice strategie trebuie sa fiți bine informat asupra evenimentului pe care doriți să pariați, trebuie să aveți un management bun al banilor și, nu în ultimul rând, să nu forțați recuperarea pierderilor într-un termen foarte scurt.