Loteria Națională cu bilete

bilete loteria nationala 7777
Loteria Națională a Moldovei cu bilete de hârtie, care încă se mai numește și loterie momentană, este un joc de noroc de tipul loteriilor cu bilete răzuibile, organizat și desfășurat pentru cetățenii din Moldova de către compania ”Loteria Națională a Moldovei”, care este un monopol oficial de stat și care deține autorizația necesară pentru organizarea activităților în domeniul de loterie și a jocurilor de noroc.
 

Cum se joacă la Loteria Națională a Moldovei?

Pentru a participa la joc trebuie să cumpărați bilete de loterie. Loteria Națională a Moldovei oferă mai multe tipuri de loterii cu bilete momentane răzuibile, și anume: ”Loto+”, ”Șeptarul de aur (Aur 7)”, ”Realizează-ți visele”, ”Piramidele de aur”, ”Cash x10”, ”Bingo Loto”, ”Câștig pe toată viața”, ”Șeptarul de diamant 7”, ”Bonus de crăciun”, ”Clubul Milionarul” și multe altele. Principiul de joc pentru toate loteriile este unul și același. Trebuie să răzuiți stratul de protecție a biletului ca să vedeți dacă ați câștigat unul din premiile oferite de lozul instant respectiv. Sub stratul de protecție sunt câmpuri care conțin anumite simboluri grafice sau cifre. În general, biletul de loterie se consideră câștigător dacă simbolurile grafice sau cifrele se repetă sau coincid cu simbolurile grafice din alte câmpuri pe același bilet loto.
 

Cât costă și unde se cumpără bilete la Loteria Națională a Moldovei?

Biletele de Loteria Națională a Moldovei costă în dependență de tipul jocului de loterie și poate avea prețul de 20 sau 30 lei, iar biletele loto de ediții speciale pot costa 50 și chiar 100 de lei. Bilete de loterie pot fi cumpărate la chioșcurile stradale, la benzinării, la poștă și în alte locuri ca de exemplu, librării, magazine alimentare și farmacii.
 

Ce câștiguri oferă Loteria Națională?

Loteria Națională oferă câștiguri diverse, atât premii bănești în valoare de până la trei milioane de lei precum și diferite premii valoroase așa ca: mașini, apartamente, călătorii, laptop-uri, tablete, smartphone-uri, telefoane, console de jocuri etc.
 
Câștigurile de până la 500 de lei se achită la unitățile de comerț cu inscripția ”Aici se achită câștigurile Loteriei Naționale”. Majoritatea locurilor de unde se poate cumpăra biletul de loterie răzuibil au așa inscripție. Toate filialele Poșta Moldovei și magazinele de cărți Librarius achită câștigurile de până la 10 000 de lei. Câștigurile a căror valoare depășește 500 de lei, se achită la oficiu pe adresa oficială a Loteriei Naționale: municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 3, telefonul 022-333-777. În toate cazurile de ridicare a câștigurilor trebuie să prezentați biletul de loterie câștigător.
 
Conform legii codului fiscal al Republicii Moldova, din sumele mai mari de 270 de lei, câștigate la loterii și/sau pariuri sportive, statul va percepe un impozit de 12%.
 
În afară de premiile menționate mai sus, Loteria Națională oferă premiul șansă de a participa la jocurile televizate săptămânale. Toți participanții câștigători care ajung la aceste jocuri tv au șansa de a câștiga premii bănești în valoare de până la cinci milioane de lei, călătorii și automobile. La fel Loteria Națională organizează sistematic și trageri la sorți a biletelor necâștigătoare, astfel oferind încă o șansă de a câștiga alte premii valoroase, câștiguri bănești, călătorii și alte bunuri materiale inclusiv automobile.
 
Puteți afla mai multe detalii despre regulile de joc și regulile de participare la Loteria Națională, aici.

De asemenea puteți vedea unele calcule experimentale care au avut ca scop să determine în realitate cât se câștigă și cât se pierde la Loteria Națională cu bilete, aici.