Reguli Loteria Națională cu bilete

loteria natioanala logoRegulile de participare la Loteria Națională a Moldovei sunt foarte simple. Dacă sunteți cetățean al Republicii Moldova și aveți vârsta împlinită de 18 ani, atunci puteți cumpăra bilete de hârtie de loterie momentană și participa la joc. Răzuind biletul aflați imediat dacă ați câștigat vreun premiu oferit de acest loz instant. În dependență de oferta momentană a biletului răzuibil, dacă este el câștigător sau nu, mai sunt încă câteva posibilități de desfășurare în continuare a jocului dvs.
 

Cum obții câștigul bănesc cu biletul câștigător la Loteria Națională a Moldovei

Biletele de loterie pot fi cumpărate de la diverse unități de comerț autorizate. Biletele de loto pot fi răzuite după dorință, pe loc sau mai târziu, de exemplu, acasă. Unele puncte de vânzare permit achitarea pe loc a câștigului, altele nu. De obicei punctele de vânzare de unde se pot ridica câștigurile au un semn cu inscripția ”Aici se achită câștigurile Loteriei Naționale”. Majoritatea punctelor de vânzare așa ca chioșcurile de presă Moldpresa, benzinăriile (Petrom {luni-vineri de la 09:00 la 17:00}, Vento), magazinele (Casa Curată, Împărăția Curățeniei, Avocado, Zolușca, supermarketurile Nr1), precum și punctele de vânzare la autogări achită doar premiile bănești de până la 500 de lei, la benzinăria Lukoil {de la 8:00 la 17:00} și la magazinul AlcoMarket se achită până la 240 de lei. La toate filialele Poșta Moldovei și magazinele de cărți Librarius se poate obține achitarea câștigurilor de până la 10 000 de lei. Câștigurile a căror valoare depășește 500 de lei, se pot obține la oficiul central al Loteriei Naționale: municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 3, telefonul 022-333-777, la care puteți suna pentru a afla răspunsurile la toate întrebările apărute referitor la câștigurile mari. Pregătirea documentelor pentru achitarea câștigurilor mai mari de 10 mii de lei, se efectuează la sediul Loteriei Naționale, pe strada Arborilor, 17/2. În toate cazurile de ridicare a câștigurilor, obligatoriu trebuie să prezentați biletul de loterie câștigător.
 
Conform legii codului fiscal al Republicii Moldova, din sumele mai mari de 270 de lei, câștigate la loterii și/sau pariuri sportive, statul va percepe un impozit de 12%.
 

Cum înregistrezi codul biletului pe site-ul Loteriei Naționale

Codul biletului de loterie reprezintă un șir din 14 cifre care este tipărit pe biletul de hârtie sub stratul protector. Stratul trebuie răzuit pentru a vedea codul biletului. Înregistrarea codului se face pe site-ul Loteriei Naționale www.7777.md sau www.ln.md, ultima adresă direcționează spre același site oficial. Pentru a putea înregistra codul pe site, mai întâi de toate trebuie să aveți un cont personal pe site. Dacă încă nu aveți nici un cont pe site, atunci trebuie să-l creați, adică să vă înregistrați pe site-ul Loteriei Naționale completând un formular de înscriere.

Apăsați butonul ÎNREGISTRARE
loteria-nationala-inregistrare

Completați formularul de înregistrare
loteria-nationala-formular-inregistrare

Pentru a înregistra codul biletului pe site-ul Loteria Națională, având deja cont personal înregistrat, trebuie doar să vă logați pe site ca utilizator al acestui cont și să apăsați pe butonul ÎNREGISTRAȚI CODUL
loteria-nationala-inregistrare-cod

Introduceți codul biletului și apăsați pe butonul ÎNREGISTRAȚI
loteria-nationala-inregistrare-cod-bilet

Dacă înregistrarea codului biletului va fi reușită și codul va fi acceptat de către site online, atunci va apărea un mesaj de confirmare și veți primi puncte VIP sau Participări la extragere, în dependență de categoria biletului de loterie.

La fel codul biletului poate fi înregistrat prin telefon sunând la numărul 022-333-777 (tarif standard pentru apel național).
 

Ce înseamnă dacă biletul de loterie conține Participare la trageri la sorți pentru joc TV

Biletul de loterie care conține premiul ”Participarea la tragere la sorți pentru joc TV” vă oferă șansa de a participa la emisiunea Show TV, desfășurată de Loteria Națională, unde toți participanții pot câștiga diverse premii valoroase, sume mari de bani de până la cinci milioane de lei, automobile, călătorii turistice și altele.

Pentru a valida oferta de participare la trageri la sorți pentru jocurile TV, biletul de loterie trebuie înregistrat pe site-ul Loteriei Naționale. Înregistrarea se face pe baza codului biletului care reprezintă un șir din 14 cifre și care poate fi găsit sub stratul protector a biletului răzuibil. Un singur cod înregistrat, adică un singur bilet de loterie, oferă 4 participări la trageri la sorți pentru joc TV.
 


 
În urma acestor trageri la sorți la care participă toți jucătorii care au înregistrat biletele sale cu acest premiu, se aleg zece câștigători, care devin următorii invitați ale emisiunilor Show-TV, desfășurate săptămânal de către Loteria Națională. Jocurile TV pot fi urmărite în fiecare duminică, începând cu ora 19:00, la canalul Prime TV.

Conform programului TV, jocurile pot fi privite în reluare la următoarele posturi TV: Canal 2, marți, la 22:00; Canal 3, miercuri, la 18:00; CTC, joi, la 9:00; Canal 5, vineri, la 16:00; Domashniy, sâmbătă, la 13:30; Publika TV, duminică, la 20:00; Prime TV, luni, la 19:00 și 00:00; Realitatea TV, duminică, la 20:00, marți și joi, la ora 19:50.

Emisiunea Show TV, a Loteriei Naționale în prezent este sistată.
 

Cum poți câștiga cu biletele necâștigătoare în clubul VIP al Loteriei Naționale

Dacă biletul de loterie este necâștigător, nu îl aruncați, fiindcă Loteria Națională oferă o a doua șansă de a câștiga cu acest bilet. Pentru a putea folosi această posibilitate trebuie să înregistrați codul biletului necâștigător în clubul VIP. În acest club de jocuri VIP, la fiecare două săptămâni se desfășoară trageri la sorți pentru diverse tipuri de premii, așa ca, excursii turistice pentru două persoane în Europa, televizoare, laptop-uri, tablete, smartphone-uri, premii bănești etc, iar odată pe lună se desfășoară extragerea pentru premiul principal din clubul VIP, care este un automobil. Codul biletului care reprezintă un șir din 14 cifre și care se află sub stratul de protecție răzuibil pe bilet, se înregistrează pe site după o procedură standard ca și în restul cazurilor de înregistrare. Se loghează pe site-ul Loteriei Naționale, se apasă pe butonul ÎNREGISTRAȚI CODUL și se introduce codul biletului de loterie. Sau se înregistrează sunând la numărul de telefon: 022-333-777 (apel fără TVA).

Nu aruncați biletul necâștigător după înregistrarea lui. Premiile câștigate se obțin doar prin prezentarea biletului de loterie necâștigător, codul căruia a fost extras la tombola jocurilor VIP.

Cu fiecare bilet necâștigător înregistrat, acumulați puncte VIP. Prețul în lei, al biletului de hârtie de loterie se transformă echivalent în puncte VIP. Cu aceste puncte puteți participa la extragerile active din clubul VIP, pe care le alegeți după dorință. O participare la extragere costă cel puțin 10 puncte VIP. La aceeași extragere se poate de participat de mai multe ori, de exemplu dacă aveți 3 participări la aceeași tragere la sorți, asta ar însemna că în lista cu toți jucătorii care participă la extragerea dată, dvs. veți fi scris de 3 ori.
 


 
Pentru premiul principal din clubul VIP, care este un automobil, pe lângă transformarea punctelor VIP în participări la extrageri, există și posibilitatea de a acumula participări prin jocul online Mega Jackpot. Cu Mega Jackpot, la care un joc costă 10-20 puncte VIP, puteți câștiga până la 100 de participări suplimentare, care se vor adăuga la numărul total de participări la extragerea principală a jocurilor VIP.
 

 
Puteți vedea rezultatele tragerilor cu numele câștigătorilor ai clubului VIP, aici.

De aici puteți descărcă documentul de regulament în întregime, pentru Loteria Națională a Moldovei.