Joker

loto_logo_jokerJoker este un joc de loto cu extragerea aleatorie a bilelor cu numere norocoase din două seturi de numere, desfășurat de compania ”Loteria Română”. Joker face parte din portofoliul de produse al Loteriei Române din anul 2000.
 

Cum se joacă la Joker?

Este un joc de tip loto 5 din 45 și 1 din 20. Jucătorul alege 5 numere din primul set de numere, cuprinse între 1 și 45 și un număr numit joker din al doilea set de numere cuprinse între 1 și 20. Pentru a câștiga premiul cel mare este necesar de a ghici toate cele 5 numere care vor fi extrase din primul set de numere și jokerul care va fi extras din al doilea set de numere. Cel mai mic premiu se oferă pentru ghicirea doar a unui număr din primul set de numere împreună cu ghicirea jokerului din al doilea set.
 

Când au loc extragerile la Joker?

Extragerile au loc la București de două ori pe săptămână, în zilele de joi și duminică la ora 18:15. Tragerile pot fi urmărite în direct în cadrul emisiunii ”Românii au noroc”, pe postul de televiziune România TV.
 

Cum poți participa la Joker?

Pentru a participa la Joker trebuie să procuraţi bilete speciale de loterie la orice punct de vânzări a Loteriei Române. Altă posibilitate este să jucați online la Joker prin intermediul unui serviciu de loto online.
 

Cât costă un bilet la Joker?

O variantă simplă de joc costă 6 lei RON. Pentru biletul fizic cumpărat și procesarea lui, la preț se adaugă încă 0,5 lei. În cazul extragerilor speciale costul unei variante simple de joc se mărește sau chiar se dublează.
 

Cum câștigi premii la Joker?

Prin tragerea la sorți din două seturi de numere a 5 + 1 numere norocoase se oferă 8 categorii câștigătoare de premii bănești. Dacă au fost ghicite toate cele 5 numere extrase din primul set plus a fost ghicit și jokerul extras din al doilea set, atunci câștigul este de categoria 1. Dacă au fost ghicite toate cele 5 numere extrase, iar jokerul extras nu a fost ghicit, atunci premiul este de categoria 2. Dacă au fost ghicite 4 numere, plus a fost ghicit și jokerul, atunci câștigul este de categoria 3 ș.a.m.d. Dacă au fost ghicite 2 numere însă jokerul nu a fost ghicit, atunci această combinație nu reprezintă nici o categorie de câștig. Premiul cel mare începe de la ~15 mii euro și poate să ajungă la 4 milioane euro, crescând nelimitat.

Mai jos sunt arătate toate categoriile de câștiguri la Joker și probabilitatea de a câștiga la fiecare categorie:

Categoria Numere ghicite Probabilitatea de câștig
1 5 + joker 1 : 24 435 180
2 5 1 : 1 221 759
3 4 + joker 1 : 122 180
4 4 1 : 6 109
5 3 + joker 1 : 3 140
6 3 1 : 157
7 2 + joker 1 : 240
8 1 + joker 1 : 60

 
Puteți afla mai multe detalii despre regulile de participare și regulile de joc la Joker a Loteriei Române aici.