Regulile omului norocos

creion

Totul în viață este noroc.
Donald Trump

Secretele reușitei la loterie sunt evidente: perseverența, răbdarea, atitudinea pozitivă față de proces și desigur, norocul. Dar, poate oare fi influențat norocul propriu? Cu 20 de ani în urmă profesorul Richard Wiseman a decis să descopere evazivul factorul de noroc, cercetând convingerile și experiențele ale diferitor oameni. Rezultatele ne arată un punct de vedere absolut nou față de principiile de succes și de noroc.
 

Factorul de noroc

Începând cu anul 1994 Richard Wiseman, profesorul de psihologie socială al universității Hertfordshire din Anglia, a intervievat voluntari, a efectuat anchete și teste. Rezultatul acestor cercetări a devenit cartea scrisă de un colectiv de autori în frunte cu R. Wiseman – ”Factorul de noroc”. Munca a devenit un bestseller internațional, chiar și dacă intuitiv era de așteptat concluzia finală: succesul nostru e în mâinile noastre.

Richard Wiseman a demonstrat că norocul și lipsa de noroc depind de obișnuințele măsurabile ale oamenilor. Profesorul a definit patru metode simple de comportament de atragere a norocului care pot fi aplicate și ca sfaturi pentru jocul de loterie:
 

Metoda nr.1

Profitați la maximum de fiecare șansă

chartPe parcursul cercetărilor Richard Wiseman a descoperit că viaţa oamenilor de succes este plină de posibilităţi aleatorii. În plus, ei au capacitatea de a crea astfel de oportunităţi pentru a se realiza ca persoană. Acest lucru se datorează, într-o oarecare măsură, lipsei de frică faţă de ideile noi și schimbările din viaţă. Despre acești oameni de obicei se spune: ”El a fost la locul potrivit la momentul potrivit“.

În carte profesorul a descris un caz relatat de o participantă la studiu. Wendy, în vârstă de 40 de ani, o casnică: se consideră că este norocoasă în mai multe aspecte ale vieţii. Dar mai ales Wendy are noroc la concursuri și premii de tombole. În mediu, femeia câştigă aproximativ trei premii pe săptămână. Multe din ele sunt mici, dar unele cum ar fi premiile în bani și vacanţele în străinătate îi sunt chiar de mare ajutor. Ai crede că Wendy are puteri magice. Însă răspunsul se află la suprafață: ea este implicată într-un număr mare de diverse concursuri şi competiţii, şi îi place să câştige.

O astfel de metodă este aplicabilă de asemenea şi pentru loterii.

Sfaturi:

  • Pentru a câştiga la loterie trebuie să jucaţi, acesta este un adevăr simplu. Dar cu scopul de a îmbunătăţi oportunităţile dvs, puteţi cumpăra mai multe bilete de loterie. Căci şansele de a câştiga cresc proporţional cu numărul de bilete sau pariuri.
  • O altă particularitate utilă la loteriile on-line este că, puteţi să pariaţi pentru mai multe trageri înainte.

 

Metoda nr.2

Ascultă-ți intuiția

intuitionR. Wiseman a efectuat un sondaj printre oamenii norocoşi și ghinionişti (divizarea în două categorii a avut loc pe baza convingerilor personale ale respondenţilor). A fost pusă o singură întrebare: ”Folosiţi intuiţia în diferite domenii ale vieţii dvs, în carieră, în relaţii, în afaceri?” Aproape 90% dintre oamenii norocoşi au spus că au încredere în intuiţia lor atunci când vine vorba de relaţiile personale, iar aproape 80% au spus că al şaselea simţ a jucat un rol important în alegerea unei cariere. La ghinionişti aceste cifre au fost cu 20% mai mici.

”Când întrebam oamenii care se identificau drept ca făcând parte din categoria norocoşilor, ce a fost decisiv pentru ei în luarea anumitor decizii? Oameni norocoşi explicau că cel mai des, ei pur și simplu deja ştiau care decizie va fi corectă. Aceasta și este abilitatea de aţi asculta intuiţia ta proprie” – însumează în carte Richard Wiseman.

Sfaturi:

  • Se întâmplă uneori: vocea interioară îţi sugerează că, azi trebuie să-ţi încerci norocul. Astfel de strategie intuitivă câteodată chiar poate fi câştigătoare. Sunt multe cazuri când câştigătorii de milioane își explicau norocul său astfel: ”Totul s-a întâmplat spontan. Mi-am amintit de loterie. Ceva îmi spunea că voi câştiga, fie și o sumă mică dar sigur voi câştiga. Dar milionul chiar nu l-am aşteptat!”

 

 

Metoda nr.3

Orientează-te spre succes

succesOamenii norocoşi constant trăiesc cu sentimente de aşteptări pozitive pariind pe un rezultat pozitiv. Ghinioniştii cel mai des sunt predispuşi la aşteptări negative și aproape întotdeauna cred că în viața lor totul le merge prost. La nivel de subconştient ei chiar nici nu sunt gata să-şi întâlnească norocul.

Diferite niveluri de aşteptări ne oferă diferenţe cardinale între oamenii norocoşi și cei ghinionişti. Primii spun: ”Întotdeauna încerc să obţin ceea ce îmi doresc de la viață, chiar dacă şansele de reuşită nu sunt prea mari“. Ceilalţi zic: ”Norocul meu este egal cu zero“. De ce între aceşti oameni există o astfel de prăpastie? Richard Wiseman explică acest lucru prin faptul că aşteptările noastre joacă un rol cheie în viaţă și astfel, un grup de oameni îşi pot realiza cu uşurinţă visele și aspiraţiile sale, în timp ce altui grup, aceasta îi reuşeşte destul de rar.

Acest concept este confirmat și de un exemplu din carte. Mulți participanţi la studiu au recunoscut că niciodată nici nu au încercat să joace la loterie sau să ia parte la concursuri, fiindcă au fost întotdeauna convinşi că ghinionul lor va impiedica obținerea câştigului.

Sfaturi:

  • Toţi au șanse de a câștiga la loterie. A subestima posibilităţile sale de câștig este o greşeală. Dacă ai ţelul de a câştiga, deja e jumătate de succes. Și nu uita despre tehnicile utile care pot îmbunătăţi şansele de a câştiga: utilizează schemele combinate și participă la tragerile consecutive.

 

Metoda nr.4

Transformă ghinionul în noroc

Oameni norocoşi cred că evenimentele negative într-un final pot deveni utile și nu își fac griji, timp îndelungat, din cauza neplăcerilor. Astfel ei slăbesc impactul emoţional al ghinionului.

Iată ce spune despre asta Marvin, unul dintre participanţii la studiu: ”Ştiu doar că în final totul va fi bine. Ştiu că voi câştiga la loterie. Da, pot să nu devin proprietarul premiului cel mare de 10 milioane de lire sterline, dar sunt sigur că mă aşteaptă și alte premii. Acesta este avantajul meu față de oamenii care nu cred în norocul lor”.

Sfaturi:

  • Fii încrezător în succesul tău. Dacă renunţi, nu obţii nimic. Nu-ți fie frică să visezi!

Totul în viață este noroc. Trebuie doar să poți transforma circumstanțele în favoarea ta și să nu treci pe lângă noroc.