Regulile omului norocos

creion

Totul în viață este noroc.
Donald Trump

Desigur, secretele reușitei la loterie sunt cunoscute: perseverența, răbdarea, atitudinea pozitivă față de proces și desigur, norocul. Dar, poate oare fi influențat norocul propriu? Cu 20 de ani în urmă profesorul Richard Wiseman s-a decis să descopere evazivul factorul de noroc, cercetând convingerile și experiențele a diferitor oameni. Rezultatele ne arată un punct de vedere absolut nou la principiile de succes și de noroc.
 

Factorul de noroc

Începând cu anul 1994 Richard Wiseman, profesorul de psihologie publică a universității Hertfordshire din Anglia, a intervievat voluntari, a efectuat anchete și teste. Rezultatul acestor cercetări a devenit cartea scrisă de un colectiv de autori în frunte cu Richard – ”Factorul de noroc”. Munca a devenit un bestseller internațional, chiar dacă concluzia era de așteptat: succesul nostru e în mâinile noastre.

Richard Wiseman a demonstrat că norocul și lipsa de noroc depind de obișnuințele măsurabile ale oamenilor. Profesorul a definit patru metode simple de comportament pentru a atrage norocul.
 


 

Metoda nr.1

Folosește la maximum fiecare șansă

chartPe parcursul cercetărilor Richard Wiseman a descoperit că viaţa oamenilor de succes este plină de posibilităţi întâmplătoare. În plus, ei au o mare capacitate de a crea astfel de oportunităţi pentru realizarea sa personală. Acest lucru se datorează într-o oarecare măsură de lipsa de teamă faţă de schimbări în viaţă şi idei noi. Despre ei de obicei se spune: ”El a fost la locul potrivit, la momentul potrivit“.

În carte profesorul a descris un caz relatat de o participantă la studiu. Wendy, în vârstă de 40 de ani, o casnică: crede că ea a avut noroc în multe aspecte ale vieţii. Dar mai ales Wendy are noroc la concursuri și premii de tombole. În mediu femeia câştigă aproximativ trei premii pe săptămână. Multe din ele sunt mici, dar unele cum ar fi premiile în bani și vacanţele în străinătate sunt chiar de mare ajutor. Ai crede că Wendy are puteri magice. Dar răspunsul este evident: ea este implicată într-un număr mare de diverse concursuri şi competiţii şi doar îi place să câştige.

O astfel de metodă este aplicabilă de asemenea şi la loterii.

Sfaturi:
• Pentru a câştiga la loterie trebuie să jucaţi, acesta este un adevăr simplu. Dar în scopul de a îmbunătăţi oportunităţile sale, puteţi cumpăra mai multe bilete de loterie. Doar şansele de a câştiga cresc proporţional cu numărul de bilete sau pariuri.
• O altă funcţie utilă la loteriile on-line este că puteţi să pariaţi pentru mai multe trageri înainte.
 

Metoda nr.2

Ascultă-ți intuiţia

intuitionRichard Wiseman a efectuat un sondaj printre oamenii norocoşi și ghinionişti (divizarea în două categorii a avut loc pe baza convingerilor personale ale respondenţilor). A fost pusă o singură întrebare: ”Folosiţi intuiţia în diferite domenii ale vieţii sale, în carieră, în relaţii, în afaceri?” Aproape 90% dintre oamenii norocoşi au spus că au încredere în intuiţia lor atunci când vine vorba de relaţiile personale, iar aproape 80% au spus că al şaselea simţ a jucat un rol important în alegerea unei cariere. La ghinionişti aceste cifre au fost cu 20% mai mici.

”Când întrebam oamenii care se identificau drept ca făcând parte din categoria norocoşilor, ce a fost decisiv pentru ei în luarea unei decizii anume? Oameni norocoşi cel mai des pur și simplu ştiau care decizie va fi corectă. Aceasta și este abilitatea de aţi asculta intuiţia ta proprie” – însumează în carte Richard Wiseman.

Sfat:
• Se întâmplă: ca vocea interioară să îţi sugereze că azi trebuie să-ţi încerci norocul. Astfel de strategie intuitivă uneori este câştigătoare. Sunt multe cazuri când câştigătorii de milioane explicau norocul lor astfel: ”Totul s-a întâmplat spontan. Mi-am amintit de loterie. Ceva îmi spunea că voi câştiga, fie și o sumă mică dar sigur voi câştiga. Dar milionul chiar nu l-am aşteptat!”
 

Metoda nr.3

Orientează-te către succes

succesOamenii norocoşi constant trăiesc cu sentimente de aşteptări pozitive pariind pe un rezultat pozitiv. Ghinioniştii cel mai des sunt predispuşi la aşteptări negative și aproape întotdeauna cred că în viață lor totul nu merge bine. La un nivel de subconştient ei chiar nici nu sunt dispuşi să-şi întâlnească norocul.

Diferite niveluri de aşteptări ne dau diferenţe cardinale între oamenii norocoşi și cei ghinionişti. Primii spun: ”Întotdeauna încerc să obţin în viață ceea ce vreau, chiar dacă şansele de reuşită nu sunt prea mari“. Ceilalţi zic: ”Norocul meu este zero“. De ce între aceşti oameni există o astfel de prăpastie? Richard Wiseman explică acest lucru prin faptul că aşteptările noastre joacă un rol-cheie în viaţă și de aceea un grup de oameni îşi pot realiza cu uşurinţă visele și aspiraţiile lor, în timp ce celălalt grup reuşeşte aceasta destul de rar.

Acest concept este confirmat și de un exemplul din carte. Mulți participanţi la studiu au recunoscut că niciodată nici nu a încercat să joace la loterie sau să ia parte la concursuri fiindcă au fost întotdeauna convinşi ca ghinionul lor va împiedica câştigul.

Sfat:
• Toţi au şanse de a câştiga la loterie. A subestima posibilităţile sale de a câştiga este o greşeală. Dacă ai ţelul de a câştiga, deja e jumătate de succes. Și nu uita despre tehnicile utile care pot îmbunătăţi şansele de a câştiga: utilizează schemele detaliate și participă la tragerile consecutive.
 


 

Metoda nr.4

Transformă ghinionul în noroc

Oameni norocoşi cred că experienţele negative pot fi de folos și nu își fac griji mult timp din cauza problemelor. Astfel ei slăbesc impactul emoţional al ghinionului.

Iată ce spune despre asta Marvin unul dintre participanţii la studiu: ”Ştiu doar că în final totul va fi bine. Ştiu că voi câştiga la loterie. Da, pot să nu devin proprietarul premiului cel mare de 10 milioane de lire sterline, dar sunt sigur că mă aşteaptă alte premii. Acesta este avantajul meu față de oamenii care nu cred în norocul său”.

Sfat:
• Fii încrezător în succesul tău. Dacă renunţi, atunci nu obţii nimic. Nu-ţi fie frică să visezi!

Totul în viață este noroc. Trebuie doar să poţi să foloseşti împrejurările în favoarea ta, încercându-ți norocul.
 
 
sursa: www.stoloto.ru