10 obiceiuri a oamenilor de succes

success_quality

Când Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a fost întrebat ce simte atunci când trece linia de sosire, el a răspuns: „Dacă aș ști unde se află linia de sosire, aș fi trecut-o cu mult timp în urmă”.

Dacă o persoană ca Bill Gates crede că încă sunt multe de făcut, atunci ce să mai spunem despre majoritatea locuitorilor planetei noastre. Mulți dintre ei cu siguranță adesea se întreabă cum să devină un om de succes sau chiar milionar. Și se pare că acest lucru poate fi realizat nu doar prin moștenirea bogățiilor sau prin inventarea iPhone-ului. E suficient să începeți dezvoltarea personală și să vă obișnuiți cu obiceiurile utile.

Deci, ce obiceiuri vă vor schimba viața și vă vor face bogat?
 
1. Treziți-vă mai devreme. Majoritatea oamenilor bogați și de succes se trezesc devreme – cu cel puțin 3 ore înainte de începerea zilei de muncă. Ei își dedică acest timp sieși pentru dezvoltarea personală. Este de asemenea o oportunitate excelentă de a își planifica corect ziua și astfel, a își gestiona timpul eficient și a fi pregătiți pentru situații neprevăzute. Potrivit diferitelor studii, persoanele care se trezesc mai devreme se consideră mai fericite decât „bufnițele”, întotdeauna au o dispoziție bună, sunt mai mulțumite de viață și în general trăiesc mai activ.
 
2. Citiți mai mult. În cartea sa „Obiceiurile oamenilor bogați”, Tom Corley folosește statistici interesante. Se pare că 67% dintre cei bogați se uită la televizor nu mai mult de o oră pe zi, și doar 6% dintre ei urmăresc TV-show-urile, în raport cu 78% dintre persoanele sărace care la fel le urmăresc. În ceea ce privește lectura, 88% dintre cei bogați își dedică timp pentru a citi cărți cel puțin 30 de minute pe zi. Ei mai puțin preferă literatura artistică și mai mult aleg publicații despre auto-dezvoltare, afaceri și alte non-ficțiuni.
 
3. Faceți sport. 76% dintre oamenii de succes practică spotul în mod regulat, în comparație cu doar 23% dintre cei săraci. Ei spun că diversificarea muncii intelectuale cu sarcini fizice este utilă nu numai pentru corp, ci și pentru minte.
 
4. Trăiți potrivit mijloacelor pe care le aveți. Nici un milionar nu vă va sfătui să luați un împrumut sau un credit ipotecar. Cheltuielile dvs. trebuie să fie proporționale veniturilor. 20% din veniturile obținute păstrați-le și acumulați-le, inclusiv pentru „o bătrânețe decentă”. Banii rămași distribuiții în mod rezonabil: cheltuiți nu mai mult de 15% pentru alimente, nu mai mult de 25% pe locuințe, dacă este posibil, reduceți cheltuielile pentru distracții. Investiți în sine și în viitorul dvs: nu economisiți bani pentru cărți importante, cursuri eficiente, traning-uri și călătorii.
 
5. Fiți optimist. Oricare ar fi obiectivele și visele dvs., credeți că se vor împlini. Orice nu s-ar întâmpla în jur, încercați să priviți lumea pozitiv și să vă bucurați de viață. Dacă acest lucru vă pare dificil, începeți să scrieți într-un carnet în fiecare zi cel puțin un lucru bun pe care l-ați observat sau un eveniment plăcut care vi s-a întâmplat. Sunt importante chiar și lucrurile mici! Pesimismul nu are ce căuta pe drumul spre succes. Deveniți un optimist!
 


 
6. Definiți-vă scopurile. Conform sondajelor s-a dovedit că majoritatea oamenilor bogați își stabilesc obiective clare pentru fiecare zi. De asemenea, fac planuri detaliate pentru o lună și un an înainte. Un detaliu important este să vă fixați obiectivele în scris. Acest lucru vă va ajuta să vă formulați gândurile mai clar și mai ușor să le puteți corecta.
Rețineți că obiectivele trebuie să fie realizabile și că le veți putea realiza fără ajutor.
 
7. Comunicați cu oamenii de succes. „Spune-mi cine e prietenul tău și îți voi spune cine ești.” Cercul dvs. de comunicare nu numai vorbește despre dvs., ci și vă influențează. Când sunteți înconjurați de oameni cu minți pozitive, cu idei abundente, voi înșivă vă încărcați cu această energie și vă îndreptați corect pasul spre succes. Extindeți-vă cercul de comunicare și faceți conexiuni, că vă vor putea ajuta oricând.
 
8. Învățați-vă și învățați. Găsiți-vă un mentor – o persoană cu autoritate care va putea să vă împărtășească experiența proprie, să vă învețe cele mai importante lucruri din afacerea dvs. și care să vă dea sfaturi la momentul potrivit. Iar odată deveniți mai experimentați și ajunși la un anumit nivel, începeți să îi ajutați și pe ceilalți cu sfaturi – în procesul de învățare pe alții puteți descoperi și ceva nou pentru dvs. Se știe că mulți profesori de multe ori învață de la elevii săi, chiar dacă asta se întâmplă în mod inconștient. Pe parcurs, puteți crea o echipă proprie de oameni cu aceeași gândire – o minte este bună dar mai multe minți sunt și mai bune!
 
9. Nu vă temeți de eșec. După cum se spune, mai bine să îţi pară rău de ce ai făcut decât de ce nu ai făcut. Chiar dacă proiectul dvs. nu a reușit, atunci și asta este o experiență. O experiența, care poate fi chiar mai utilă decât una reușită. La urma urmei, se învață din greșeli. Analizați eșecurile, trageți concluzii, elaborați proiecte noi și în viitor vă veți depăși cu siguranță.
 
10. Nu vă fie teamă să fiți în minoritate. Oare aparținea Steve Jobs majorității? Să nu vă fie teamă de decizii nepopulare sau idei nestandarde. Urmând „linia de partid”, nu veți ajunge printre fruntași. Acum există multe cursuri și traning-uri de pregătire care vă pot învăța cum să gândiți creativ și să inventați lucruri noi. Încercați ceva nou, găsiți stilul și calea proprie, urmați-o, fără a acorda atenție opiniei publice.
 
10+. Învățați să spuneți ”nu”. Warren Buffett a spus: „Diferența dintre oamenii de succes și cei cu adevărat de succes este că oamenii cu adevărat de succes răspund aproape la tot „nu”.

Trebuie să înțelegeți că spunând „nu” negativității, epuizării de reprocesare și pierderii inutilă a timpului, vă permiteți să vă concentrați pe creșterea productivității proprii. Dacă întruna veți fi de acord cu toate propunerile, atunci pur și simplu nu veți avea suficient timp și energie pentru a vă atinge propriile obiective. Trebuie să fiți în prioritate la voi înșivă.
Se spune că norocul și pregătirea întotdeauna se vor întâlni cu oportunitatea. Deci fiți înarmați! Fiți pregătiți pentru succes – norocul îi iubește pe cei care acționează în drum spre victorie și îi ajută pe cei entuziasmați.

Obiectivul dvs. este să câștigați un premiu de milioane la loterie? Atunci alegeți o loterie la care se pune în joc suma de bani pe care o visați și începeți să pariați.