Numere cu noroc, numere cu ghinion

numere_template

Câți dintre noi credem în puterile malefice ale cifrei 13? Unii sunt speriați când se apropie această zi și nu s-ar muta în ruptul capului la etajul 13. Alții spun că, din contră, 13 le-a purtat noroc în situațiile în care se așteptau cel mai puțin. Dar despre numărul 4 știai că îți poate aduce și el necazuri? Așa cred asiaticii, deși, pentru europeni, este un număr ca oricare altul. În schimb, dublul lui, numărul 8, nu este doar simbolul infinitului, ci și al bunăstării și al armoniei conjugale.
 

13 sau 31?

Coincidență sau nu, naveta Apollo 13, lansată la ora 13 și 13 minute, a explodat în data de 13 aprilie 1970… dar echipajul s-a întors cu bine pe pământ. 13 este simbolul clasic al ghinionului și este una dintre cele mai cunoscute superstiții ale lumii. Poți pierde bani în zilele de 13, poți avea mici accidente sau poți primi vești proaste. Dar inversul lui 13, adică 31, pare să fie încărcat cu o forță negativă mai puternică. În zilele de 31 trebuie să fii extrem de atentă cu banii și este indicat să nu faci nicio cheltuială. Cum 3 este numărul relațiilor de dragoste, al comuniunii și al comunicării, 31 poate destabiliza legăturile afective. Sfătuiește-ți partenerul să nu îți ofere niciodată un buchet cu 31 de flori.
 

6 și 9, legate de noroc

Sunt multiplii lui 3, care este considerat de obicei simbolul treimii sfinte, și au o conotație pozitivă puternică. Și în cultura europeană, și în cea asiatică, 6 și 9 sunt considerate norocoase. 6 este numărul armoniei, al grației feminine și al compasiunii. Este numărul care le poartă noroc îndeosebi copiilor și persoanelor bolnave. 9 este un număr plin de vitalitate, protejează proiectele pe termen lung, investițiile și jocurile de noroc. Încearcă să semnezi cele mai importante contracte pe data de 9 sau să te căsătorești într-o zi sau într-un an care cuprinde acest număr.
 

Legendele lui 7

Numărul 7 este cel care aduce întotdeauna schimbări norocoase. Este numărul abundenței și al progresului și este perceput ca un întreg, ca o entitate completă, pornind de la faptul că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile. De altfel, în ebraică, numele lui 7 provine dintr-un cuvânt care înseamnă „plin, complet”. Dumnezeu s-a odihnit în cea de a șaptea zi deoarece creația sa atinsese perfecțiunea. 7 este numărul cu cea mai mare încărcătură spirituală. Sunt 7 minuni ale lumii, 7 culori în curcubeu și 7 note muzicale.
În tarot, cartea cu numărul 7 înseamnă ordine, înțelepciune, progres și perfecțiune.
În astrologie, odată la 7 ani, planetele provoacă schimbări importante în viața noastră, marcând trecerea spre o nouă etapă, spre maturizare. Dacă numele tău are 7 litere, se pare că ești un om norocos. Ar fi bine să porți și un breloc cu șapte însemne.
 

 

Numere și superstiții

0 – preluat de la indieni, acest număr are o conotație negativă, iar cartea de tarot care îi corespunde este, Nebunul.

1 – numărul puterii și al divinității, poate îmbunătăți o situație dificilă sau poate restabili echilibrul pierdut.

2 – reprezintă perechea, dar și omul cu două fețe. Nu te încrede niciodată în puterea lui.

5 – chinta roială este simbolul norocului picat din cer.

24 – sau miezul nopții, este numărul tenebrelor și al magiei, ca atare este asociat mai degrabă cu ghinionul, decât cu norocul.

36 – atrage ghinionul asupra celor care îl folosesc prea des.

69 – simbolizează atracția contrariilor, yin și yang din cultura chineză, echilibrul dintre două forțe care nu pot fi considerate nici bune, nici rele.

72 – este numărul Pământului și al Înțelepciunii. Este dublul lui 36, dar răstoarnă ghinionul pe care îl poartă acest număr și promite să alunge necazurile și dușmanii.

666 – identificat cu răul absolut, este un număr pe care creștinii îl repudiază, considerând că este simbolul Anticristului.

999 – contrar opiniilor generale, acest număr nu trebuie interpretat drept un 666 în oglindă. Conotația lui este pozitivă și reprezintă justiția, dreptatea divină. Totodată, 999 este legat și de originea universului.