Filme despre loterie (partea 2)

f12_r

În continuare completăm lista încă cu o selecție de 11 filme artistice despre jocurile de loterie. Prezentăm a doua parte a colecției de filme despre câștigătorii norocoși la loterie, care vă pot completa plăcut serile de odihnă. Găsiți prima parte a listei cu filme despre loterie, aici.

Iată, următoarele 11 filme despre loto pe care le recomandăm pentru vizionare.

Ah! Si j’étais richeAh! Si j'étais riche
An: 2002
Țară: Franța
Gen: Comedie
În roluri: Jean-Pierre Darroussin, Valeria Bruni Tedeschi, Richard Berry și alții.

Aldo a câștigat la loterie 10 milioane de euro în toiul procesului său de divorț de soția sa. Acum, fie el trebuie să dea jumătate din câștig fostei sale soții, fie să cheltuiască banii astfel ca nimeni să nu-și dea seama de bogăția lui.
Nu e deloc o sarcină ușoară. Îi va face oare față eroul nostru?
 
 
Le BouletLe Boulet
An: 2002
Țară: Franța
Gen: Comedie/Acțiune
În roluri: Gérard Lanvin, Benoit Poelvoorde, José Garcia și alții.

Prizonierul Moltes și gardianul Reggio sunt niște jucători pasionați. În fiecare săptămână, Moltes completează biletele de loterie și le transmite lui Reggio. Și iată într-o zi se descoperă că Moltes a ghicit 6 numere, ceea ce înseamnă 15 milioane de dolari! Dar Reggio este de negăsit. Apoi, intervine soția gardianului și aici totul abia începe!
 
 
 
Qui perd gagné!Qui perd gagné!
An: 2002
Țară: Franța
Gen: Comedie/Detectiv
În roluri: Thierry Lhermitte, Elsa Zylberstein, Maurice Bénichou și alții.

Jucătorul iscusit, Jacques, care a falimentat nu un singur cazinou, și polițista ideală Angela sunt un cuplu. Din motive evidente ei sunt nevoiți să-și ascundă legătura amoroasă. Dar apare o chestiune urgentă pentru dezvăluirea căreia este nevoie de o competență profesională pe care o posed ambii: la orizont apare un individ, care declară că a găsit formula secretă a Loteriei Naționale…
 
 
Potera za sreсkomPotera za sreсkom
An: 2005
Țară: Serbia
Gen: Comedie
În roluri: Gordan Kicic, Katarina Radivojevic, Nikola Vujovic și alții.

Un tânăr pe care doar norocos nu îl poți numi iată că câștigă la loterie 4 milioane de euro. Dar, iarăși ghinion, își pierde biletul. În timp ce încearcă să-și recupereze biletul el se confruntă cu mici escroci, cu rechinii criminalului local și chiar cu inspectori de poliție. După o aventură periculoasă și distractivă totul se termină cu bine, doar că în Grecia.
 
 
Everything’s Gone GreenEverything's Gone Green
An: 2006
Țară: Canada
Gen: Comedie/Dramă
În roluri: Paulo Costanzo, Steph Song, JR Bourne și alții.

Ryan, un tânăr bun la inimă dar care încă nu și-a găsit rostul în viață este implicat într-o schemă de spălare a banilor, fiind angajat într-un oficiu de loterie. Ce să aleagă: bani și viață plictisitoare sau dragoste și libertate? Acest film care pare simplu la prima vedere, conține și o filosofie profundă.
 
 
 
LottoLotto
An: 2006
Țară: Danemarca
Gen: Comedie
În roluri: Ditte Gråbøl, Søren Pilmark, Mikkel Schrøder Uldal și alții.

Jorgen este un simplu brigadier la uzină, dar mai este încă și șeful sindicatului de loterie creat împreună cu colegii săi, cu care joacă în fiecare săptămână. Au câștigat puțin, iar mai bine spus, niciodată, așa că unii participanți deja și-au pierdut speranța, în timp ce alții continuă să împrumute bani pentru a nu pierde participarea la joc. Jorgen urmează o tradiție – împreună cu biletul comun să cumpere și unul pentru soția sa. Și iat-o șansa norocoasă – unul dintre biletele cumpărate a câștigat. Dar al cui? Cum să recunoască adevărul în fața colegilor, cine a meritat această victorie mai mult?


Lottery TicketLottery Ticket
An: 2010
Țară: SUA
Gen: Comedie
În roluri: Shad Moss, Brandon T. Jackson, Ice Cube și alții.

Filmul este despre un tânăr afroamerican care a câștigat jackpotul la loterie dar care nu a reușit să-l oficializeze din motivul ca biroul central s-a închis de sărbători. Până la următoarea zi lucrătoare sunt trei zile de weekend, care se transformă într-un adevărat test de supraviețuire în cartierul unde locuiește.
 
 
 
Les TucheLes Tuche
An: 2011
Țară: Franța
Gen: Comedie
În roluri: Jean-Paul Rouve, Isabelle Nanty, Claire Nadeau și alții.

Numeroasa familie Tuche trăiește sărac dar unit – fiecare cu gărgăunii săi în cap. Dar odată, câștigând 100 milioane de euro se mută cu traiul într-un hotel luxos din Monaco și începe o nouă viață…
 
 
 
 
 
Highland ParkHighland Park
An: 2013
Țară: SUA
Gen: Comedie/Dramă
În roluri: Billy Burke, Danny Glover, Parker Posey și alții.

Membrii sindicatului de loterie, toți fiind profesori în același liceu, chiar după ce au aflat că în curând, din cauza reducerilor bugetare pot să rămână șomeri, își încredințează destinul în numerele norocoase pe care au pariat în ultimii 10 ani…
 
 
 
 
Welcome to MeWelcome to Me
An: 2014
Țară: SUA
Gen: Comedie/Dramă
În roluri: Kristen Wiig, James Marsden, Linda Cardellini și alții.

Un film despre o femeie cu tulburări de personalitate care câștigă la loterie 85 de milioane de dolari. Ea devine foarte populară și decide să cheltuiască toți banii pe propriul show televizat, povestind despre viața ei.
 
 
 
 
 
Două lozuriDouă lozuri
An: 2016
Țară: România
Gen: Comedie
În roluri: Dorian Boguta, Dragos Bucur, Alexandru Papadopol și alții.

Filmul spune povestea comică a trei prieteni disperați care recurg la soluția de a obține mulți bani repede și simplu – jucând la loto. Dar nepriceperea le va juca feste, căci, ca să câștigi la loto nu e de ajuns numai să cumperi bilet, și acesta să fie câștigător, ci să și știi să ai grijă de el, să nu-l rătăcești…