Strategia de pariere D’Alembert

dalambert_r

Generalităţi privind strategia de pariere D’Alembert

Strategia de pariere D’Alembert, cunoscută şi sub numele de strategia Alembert, este un sistem de pariere, numit după Jean le Rond D’Alembert, matematician şi filosof francez, care a trăit în secolul 18.
D’Alembert a creat o teorie pe baza legii echilibrului, aceasta susţinând că pe termen lung, numărul succeselor şi eşecurilor unei acţiuni este egal. Conform acestei teorii, este o probabilitate mare de a câştiga după ce pierzi şi o probabilitate mare de a pierde după ce câştigi.
Sistemul de pariere D’Alembert este mult mai puţin sever şi agresiv, faţă de sistemul de pariere Martingale.
Decât să măreşti pariul de fiecare dată când pierzi, cum se întâmplă în cadrul sistemului de pariere Martingale, jucătorul măreşte pariul doar cu o unitate, după o pierdere şi scade pariul cu o unitate, după o victorie. Sistemul progresiv este gradual şi permite jucătorului să ramână în joc un timp destul de lung.
 


 

Exemplificarea sistemului D’Alembert

În continuare vom folosi exemple, pentru a inţelege cum se foloseşte strategia D’Alembert, iar dacă adoptaţi acest sistem acţiunile voastre vor fi simple. Daca aţi plasat, de exemplu, un pariu de 2$ şi pierdeţi, veţi mări suma pariată cu o unitate, facând următorul pariu de 3$. Dacă pariul de 3$ este urmat de o victorie, va trebui să scădeţi pariul următor cu o unitate, revenind la plasarea unui pariu de 2$.
Sistemul D’Alembert se referă la protejarea câştigurilor şi asigurarea împotriva pierderilor. Progresia uşoară îl face un sistem de pariere popular, cu jucători începători. Acest sistem de pariere poate fi întâlnit atât în pariurile sportive cât şi în jocurile de casino, care oferă o şansă de 50-50 de câştig, astfel jocurile precum ruleta sunt ideale pentru adoptarea acestei strategii.

Foarte important este şi să aveţi stabilit un anumit scop şi să vă alegeţi un număr fix de evenimente asupra cărora să aplicaţi această strategie de pariuri, urmând ca după atingerea scopului să începeţi din nou cu primul pas.

Să încercăm alt exemplu, cu secvenţa de sistem:

1. Arsenal – Liverpool – cota 2.00 – miza 100 Euro – pariu necâştigător
2. Real Madrid – Barcelona – cota 2.00 – miza 200 Euro – pariu necâştigător

 
Pînă aici avem o pierdere de 300 Euro, după 2 pariuri greşite.
 
3. Inter – Juventus – cota 2.00 – miza 300 Euro – pariu câştigător
 
Iată că după 1 eveniment corect se schimbă întreaga balanţă. Astfel, dacă până acum aveam o pierdere de 300 Euro, acum am recuperat toţi banii şi am ajuns pe 0.
 
4. Barcelona – Villareal – cota 2.00 – miza 200 Euro – pariu necâştigător
5. Inter – AS Roma – cota 2.00 – miza 300 Euro – pariu câştigător

 
După 5 pariuri puse, dintre care avem 3 pierdute, avem o bancă de 100 Euro, chiar dacă procentajul nostru de reuşită a fost doar de 40%.
 


 

D’Alembert este destul de sigur de utilizat şi este recomandat începătorilor, singura condiţie fiind stabilirea limitei. Aplicând strategia D’Alembert nu veţi avea profituri spectaculoase, cum ar fi în cazul altor strategii, dar cu siguranţă vă veţi menţine banca la un nivel rezonabil, scăzând şansele să ajungeţi cu ea pe 0.

Ca în orice strategie trebuie sa fiţi bine informaţi asupra evenimentului pe care doriţi să pariaţi, trebuie să aveţi un management bun al banilor şi, nu în ultimul rând, să nu forţaţi recuperea pierderilor într-un termen foarte scurt.