Loteria Națională cu bilete răzuibile

bilete loterie nationala
Loteria Națională a Moldovei cu bilete răzuibile, care încă se mai numește și loterie momentană, este un joc de noroc de tipul lozurilor instante, organizat și desfășurat pentru cetățenii din Moldova de compania ”Loteria Națională a Moldovei” care este un monopol oficial de stat și care deține autorizația necesară pentru organizarea activităților în domeniul de loterie și a jocurilor de noroc.
 

Cum se joacă la Loteria momentană Națională a Moldovei?

Pentru a participa la joc trebuie să cumpărați bilete de loterie momentană. Loteria Națională a Moldovei oferă mai multe tipuri de loterii momentane cu bilete reale, și anume: ”Loto+”, ”Șeptarul de aur (Aur 7)”, ”Realizează-ți visele”, ”Piramidele de aur”, ”Cash x10” și ”Bingo Loto”. Principiul de joc pentru toate loteriile e unul și același. Trebuie să răzuiți stratul de protecție a biletului ca să vedeți dacă ați câștigat unul din premiile oferite de lozul instant respectiv. Sub stratul de protecție sunt câmpuri care conțin anumite simboluri grafice sau cifre. În general, biletul de loterie se consideră câștigător dacă simbolurile grafice sau cifrele se repetă sau coincid cu simbolurile grafice din alte câmpuri pe același bilet loto. Exact după același principiu se joacă și la loteriile momentane online.
 

Cât costă și unde se cumpără bilete la Loteria instantă Națională a Moldovei?

Biletele la Loteria instantă Națională a Moldovei costă în dependență de tipul jocului de loterie și poate avea prețul de 20 sau 30 lei. Bilete de loterie pot fi cumpărate la chioșcurile stradale, stații de alimentare cu carburanți, poștă și în alte locuri ca de exemplu librării și magazine.
 

Ce câștiguri oferă Loteria instantă Națională a Moldovei?

Loteria instantă Națională a Moldovei oferă diferite tipuri de câștiguri, atât premii bănești în valoare de până la două milioane de lei precum și diferite premii valoroase: mașini, apartamente, călătorii, laptop-uri, tablete, smartphone-uri etc.
 
Câștigurile de până la 500 de lei se achită pe loc, acolo unde s-a cumpărat biletul răzuibil de loterie sau în unitățile de comerț cu inscripția ”Aici se achită câștigurile Loteriei Naționale”. Toate filialele Poșta Moldovei și magazinele de cărți Librarius achită câștigurile de până la 10 000 de lei. Câștigurile a căror valoare depășește 500 de lei, se achită pe adresa: municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 3, telefonul 022-333-777. În toate cazurile de ridicare a câștigurilor trebuie să prezentați biletul de loterie câștigător.
 
De la 1 ianuarie 2020, pentru sumele mai mari de 240 de lei, câștigate la loterie sau pariuri sportive, statul va percepe un impozit de 12%.
 
În afară de premiile menționate mai sus Loteria Națională oferă premiul șansă de a participa la jocurile televizate săptămânale, precum și posibilitatea de a participa la extrageri suplimentare prin care se oferă a doua șansă de a câștiga alte premii valoroase prin tragerea la sorți a biletelor necâștigătoare.
 
Puteți afla mai multe detalii despre regulile de joc și regulile de participare la Loteria Națională aici.